Teeme ära 2018

Teeme ära 2018. Nagu ikka Lääniste linnamäel. Nagu ikka aprilli lõpus - nädal enne suurt riiklikku talgupäeva. Põhjus selles, et siis on ilm potentsiaalselt juba soe (soojem) ja maakad pistvad käe mulda. Suurtest, erilistest ja kaugele silma hakkavatest  töövõitudest raporteerida pole. Mast ei püstitanud, mägesid ei liigutanud. “Tavalised” tegevused – mägi lehtedest puhtaks riisuda, oksi ja võsa lõigata, veidike puutööd. Ja üheskoos tegemine..
Teeme ära läbi lillede. Aga pildil on väike nastik. Mõne talgulise arvates siiski rästik - roomab ju... Ehmatas rehade liikumise peale.



Tööd jätkus. Kellele rehaga, kellele saega, kellele labidaga, kellele köögis, kellele saunas....



nagu linnuke oksal. Õunapuud said aianduskogemusega spetsialisti poolt kärbitud. Kena vaadata. Nüüd näeb paraadna pealt üle tiikide suvele ka Ahja teed.



Alusmets mäe pealt ja võsa tiikide ümber kadus juba umbes kuu enne suurt tegemist. Siis kui lumelaigud veel maas oli.



Lehed riisutud, nõlv on puhas. Kena vaadata, silm puhkab...


Lõunasöögiks on hernesupp. Kommerts. Salvestist. See mis ametlikult riiklikus talgude näidismenüüs oli soovitatud .Selline vedelamat tüüpi. Tõtt ütelda – kohalikus Svenssonite välikatlas keedetud leen on ikka palju tummisem. Aga näost on näha, et ka see vedelam ajas asja ära.    



Õhtuooteks oli 9 kilo saskuks lõigatud liha ja Läti Kuld :-)





Lisaks ka kullale ja sassile osales ka talguline “bruuuža”. mingil määral teadlikumate lõuna-eestlaste rahvusjook. Ka akadeemikud kiidavad! Olen ise kuulnud “Lätis on üks hea mark – bruuža...”


Suur pidu läbi. Perv on puhas.  



Selleks korraks kõik. Lõpp on traditsiooniline. Näod on teadlikult hägustatud. Kohalikud on tagasihoidlikud inimesed. Ja lisaks ka uued Euroopa andmekaitse suundumused J



No comments:

Post a Comment